fbpx

Detox je lichaam optimaal. De bloedbaan

Als we aan detox denken denken we gelijk aan de dure en vieze sapjes, maar is dat echt detox?

 

Het ontgiften van het lichaam lijkt niet alleen een goed idee, maar is noodzakelijk voor onze vitaliteit. Je kunt natuurlijk allerlei producten kopen, maar we zullen je de geheimen onthullen van de beste technieken en middelen, die bovendien gratis zijn.

Detox, maar dan anders

In de traditionele detox wordt het lichaam gezuiverd met externe middelen en technische hoogstandjes. Voordat je naar dit soort middelen grijpt, is het wellicht goed om te weten dat je lichaam alles aan boord heeft om zichzelf te zuiveren. Wij gaan je in deze serie leren hoe je de lichaamseigen systemen kunt inzetten voor een onnavolgbare detox!

 

Bloedbaan spoelen

Het lichaam is constant actief en produceert bijvoorbeeld meer dan 350 miljoen rode bloedcellen per minuut. Met deze indrukwekkende productiecapaciteit, hopen afvalstoffen zich op, die het lichaam geleidelijk en efficiënt afvoert. Toch kunnen we dit proces versnellen met een eenvoudig middel, namelijk bewegen.

 

De spierpomp

Als het lichaam niet beweegt dan doet vooral het hart het pompwerk. Dat kan het hart uitstekend, maar iedereen is gebaat bij een klein beetje hulp. Algeheel bewegen traint niet alleen het hart, maar zet ook de andere spieren aan het werk, waardoor de circulatie en dus de afvoer toeneemt.Daarbij is het interessant dat je niet heel intensief hoeft te sporten. Sterker nog, elk uur bewegen met een matige intensiteit is effectiever dan een maal per dag sporten, zo is gebleken. Wetenschappers konden dat vaststellen aan de hand van de bloedsuikers. Zij die elk uur 2 minuten wandelden hadden 18% minder suikers in hun bloed dan diegene die ‘s ochtends sportte en de rest van de dag stilzaten. Het spectaculaire verschil is met geen enkele andere detoxkuur te bereiken. Bewegen is dus een uitstekende manier van detoxen, maar doe het elk uur.

 

Conclusie

Als men denkt aan detox dan denkt men vaak aan externe middelen, terwijl het menselijk lichaam zichzelf uitstekend kan zuiveren. Bewegen is een van de krachtigste manieren van detoxen en elk uur 2 minuten wandelen zuivert de bloedbaan op onnavolgbare wijze. Simpel en effectief!

Bron: Ready for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *