fbpx

Weinig slapen leidt tot grotere eetlust’

slapen op het werk
Een slechte nachtrust kan ons eetpatroon beïnvloeden. Mensen die niet goed slapen eten doorgaans meer dan mensen zonder slaapgebrek.

Dat maken onderzoekers Alyssa Lundahl en Timothy Nelson bekend in Journal of Health Psychology. Slecht slapen heeft volgens hen effect op zowel de voedselkeuze als de hoeveelheid voedsel die men eet per dag.

“Als je moe bent, worden de hormonen die je hongergevoel reguleren aangetast. Dat resulteert in meer trek en slechtere keuzes”, vermelden de onderzoekers.

Ook hebben mensen die vermoeid zijn vaak meer emotionele stress, wat kan leiden tot meer eten. Een andere verklaring is dat mensen meer eten dan normaal, in de hoop meer energie te krijgen.

Don’t Stop Here

More To Explore

selective focus of a boxer s fist

Kickboksen en Boksen de perfecte stress-killer

Kickboksen bij Health Factor richt zich op de recreatieve sporter. Die wil werken aan weerbaarheid, conditie en techniek. Middels een intensieve boks-training. Altijd willen kickboksen,

Wat is functionele training?

Wat is functionele training? Functionele trainingen zijn trainingen die zijn afgestemd op je eigen lichaam, op je eigen levensstijl of de sport die word beoefend.

Zitten is het nieuwe roken!

Zitten is niet goed voor ons. Over dit onderwerp valt de laatste tijd veel te lezen. Zit je veel? Dan heb je een verhoogde kans