fbpx

Detox je lichaam optimaal. De hersenen.

 

Volgens Dick Swaab, auteur, arts en neurobioloog zijn we ons brein. Het orgaan dat 2 procent van ons totaal gewicht inneemt, gebruikt bijna 25 procent van onze energie. Die enorme activiteit gaat gepaard met productie van nogal wat afvalstoffen. Welke detoxtechniek is het meest effectief?

 

Slapen als detox
Hoewel we vaak een beroep doen op externe middelen, blijkt ons lichaam over verrassend effectieve detoxtechnieken te beschikken en dat geldt ook voor onze hersenen. Deze detox wordt geactiveerd als we gaan slapen.

 

De grote schoonmaak
In ons brein is snelheid zo belangrijk dat de afstanden zo kort mogelijk moeten zijn. Er is daarom geen ruimte voor een afvoersysteem zoals in de rest van het lichaam. Tijdens het slapen echter, krimpen de hersencellen, waardoor de ruimte tussen de hersencellen met 60 procent toeneemt. Gedurende het slapen ontstaat dus een tijdelijk. maar effectief afvoersysteem. Het is de reden waarom slapen zo belangrijk is. De grote schoonmaak zorgt ervoor dat we herstellen, maar ook dat onze herinneringen goed opslagen worden.  Er is geen enkel ander middel bekend, dat qua effectiviteit ook maar in de buurt komt van slapen.

 

Conclusie

Het brein doet onvoorstelbaar veel werk voor ons lichaam en moet daarom regelmatig worden schoongemaakt. Daar zijn geen externe middelen voor nodig, want slapen is de meest effectieve detox voor het brein en je lichaam doet het allemaal zelf.

Bron: Ready for life

Don’t Stop Here

More To Explore

selective focus of a boxer s fist

Kickboksen en Boksen de perfecte stress-killer

Kickboksen bij Health Factor richt zich op de recreatieve sporter. Die wil werken aan weerbaarheid, conditie en techniek. Middels een intensieve boks-training. Altijd willen kickboksen,

Wat is functionele training?

Wat is functionele training? Functionele trainingen zijn trainingen die zijn afgestemd op je eigen lichaam, op je eigen levensstijl of de sport die word beoefend.

Zitten is het nieuwe roken!

Zitten is niet goed voor ons. Over dit onderwerp valt de laatste tijd veel te lezen. Zit je veel? Dan heb je een verhoogde kans