fbpx

Sporten en volhouden.

Goed voor uzelf zorgen is misschien wel het meest gegeven advies ter wereld. Regelmatig bewegen speelt hier een belangrijke rol bij. Hoe vaak sport u gemiddeld?

Mensen die elke dag 30 minuten bewegen, zijn vaak fitter en meer ontspannen. Sporten zorgt voor sterkere spieren, een groter uithoudingsvermogen en een betere coördinatie. De kans op hart- en vaatziekten en diabetes wordt kleiner.

Personal Training

Meer energie!

Niet alleen lichamelijk brengt sporten een hoop voordelen met zich mee. Mensen die dagelijks bewegen voelen zich vaak ook geestelijk een stuk beter. Zo bent u overdag productiever en heeft u aan het einde van de dag meer energie over.

Mensen die last hebben van angstgevoelens, neerslachtigheid of stress zullen merken dat ze hier beter mee om kunnen gaan. Daarnaast zal regelmatig bewegen bijdragen aan een betere nachtrust en helpt het tegen vreetbuien.

Blessures

Door veel sporten bestaat er een risico op blessures. Het is daarom verstandig om altijd met een warming-up te beginnen en te eindigen met een cooling-down. Daarnaast is het belangrijk om een goede trainingsopbouw te hebben. Steeds iets langer en intensiever trainen is hierbij van belang.

Ook verkeerde schoenen kunnen zorgen voor sportblessures. Regelmatig nieuwe schoenen kopen en letten op een schokdempende zool, een stevige hielsteun en een hoge soepele hielrand is heel belangrijk.

Mocht elke dag intensief bewegen lastig zijn, gematigd sporten heeft ook al effect. Het belangrijkste is dat tijdens het bewegen de hartslag iets omhoog gaat en de ademhaling sneller wordt. Dat kan bijvoorbeeld al met wandelen of fietsen.

Bron: nu.nl

Problemen met starten en/of volhouden van sportactiviteiten? Laat jezelf motiveren en prikkelen met Personal Training van Health Factor. Ervaar onder begeleiding alles uit jezelf te halen met behulp van een ervaren trainer/coach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *