fbpx

Zitten is het nieuwe roken!

Zitten is niet goed voor ons. Over dit onderwerp valt de laatste tijd veel te lezen. Zit je veel? Dan heb je een verhoogde kans op hart- en vaatziektes, diabetes en cholesterol gerelateerde afwijkingen. Maar er zijn nog een aantal zaken die misschien minder bekend zijn.

 

Welk effect heeft stress op het brein?

Chronische stress is een begrip dat we steeds vaker tegenkomen, zeker in het bedrijfsleven. Gezonde stress leidt tot betere prestaties, maar te veel stress doet het tegenovergestelde. Het zorgt voor een teveel aan cortisol en dat is schadelijk voor de hippocampus, een hersengebied dat belangrijk is voor het geheugen, en het heeft een relatie met andere hersengebieden die juist stress afremmen. Daardoor kom je in een vicieuze cirkel terecht en die is moeilijk te doorbreken.

 

Is het mogelijk om uit die vicieuze cirkel te komen?

Beweeg meer en activeer de hippocampus zodat die zich weer volop kan richten op het remmen van stress. Veel mensen hebben de neiging om na een drukke dag op de bank te ploffen of om na een drukke periode bij te komen op vakantie. Niets meer doen, heeft een tegenovergesteld effect. Hard werken is niet het probleem, maar het stilzitten. Er moet activiteit tussen komen om het brein te stimuleren.

 

Gewrichtsklachten, rugpijn en RSI klachten!

Bewegen is goed, maar goed bewegen is beter. Langdurig zitten brengt nog veel meer nadelen mee voor je lichaam. Veel spieren in ons lichaam worden in slaap gesust door te veel en te lang in één houding te zitten. Dit brengt op den duur klachten met zich mee. Vaak begint het met een stijve rug, schouder of nek bij het opstaan in de ochtend. Of de klachten komen gedurende dag opzetten. Als je hier niets aan doet, dan zullen de klachten erger worden.

Met gerichte trainingen kun je de ongemakken bestrijden. Alleen: met trainen op een sportschool kom je er niet. De trainingen zijn dan helaas niet specifiek genoeg en onvoldoende doelgericht om je klachten goed aan te pakken. Of er is bij trainen in een groep onvoldoende aandacht voor jouw klachten. Verkeerd trainen kan je klachten zelfs verergeren. Gevolg: toenemende frustratie en minder vertrouwen in jezelf. Niet voor niets is dit voor veel mensen een valkuil. Maar wat is dan wel de oplossing?

Een goed begin is het halve werk

Met gerichte functionele trainingen zal je merken dat je lichaam soepeler en sterker wordt. Na elke training groeit je zelfvertrouwen en je leven zal steeds plezieriger worden. Door de wisselende trainingen wordt het bovendien niet saai, zodat je het makkelijk volhoudt. Je doelstelling zal steeds dichterbij komen waardoor de kwaliteit van je leven verbetert en je vertrouwen een boost krijgt.

 

Wil jij weten wat Health Factor voor je kan betekenen? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvend gesprek of meld je aan voor een gratis week small group training of een gratis personal training.

 

Blijf niet zitten, maar kom gerust langs om samen de beste route uit te stippelen naar jouw succes.

Don’t Stop Here

More To Explore

selective focus of a boxer s fist

Kickboksen en Boksen de perfecte stress-killer

Kickboksen bij Health Factor richt zich op de recreatieve sporter. Die wil werken aan weerbaarheid, conditie en techniek. Middels een intensieve boks-training. Altijd willen kickboksen,

Wat is functionele training?

Wat is functionele training? Functionele trainingen zijn trainingen die zijn afgestemd op je eigen lichaam, op je eigen levensstijl of de sport die word beoefend.